
İnsan sağlığına faydaları saymakla bitmeyen narın kabuğunun da değerli bileşikler içerdiği ve bu nedenle tüketilmesine önem verilmesi gerekiyor.
Narın kabuğu, meyvesi yendikten ya da suyu sıkıldıktan sonra çöpe atılmaktadır
Çin’de son yıllarda yapılan araştırmalar, narın kabuğunun, suyuna göre daha fazla oranda değerli bileşikler içerdiğini göstermektedir.
Suyu adeta ilaç gibi sağlığımıza faydalı olan narın kabuğu, suyundan daha değerli bileşikler içermektedir.
Nar kabuğu içinde bulunan ellagik asit, başta meme kanseri olmak üzere hemen hemen tüm kanser türlerini hem önleyici hem de iyileştirici faydalar sağlamaktadır.

NAR KABUĞU ÇAYI
Araştırmalar, nar kabuğunun kötü huylu kolesterolü azalttığı, beta hücrelerini artırarak diyabetli hastalara, kalp ve damar hastalarına suyuna göre çok daha önemli faydalar sağladığını gösteriyor.
Nar kabuğunda bulunan ellagik asit antioksidan, antimutajen ve antikanser özelliklere sahiptir.
Çalışmalar meme, yemek borusu, cilt, bağırsak, prostat ve pankreas kanserlerinde antikanser özelliği sağlıyor.
Kurutulan nar kabukları daha sonra ufalanmalıdır. 100 gram kaynamış suya, 2 gram nar kabuğu atarak, yaklaşık 10 dakika kaynatıp suyu her gün çay olarak tüketilebilir.
Kaynak: AA
Yağmur Dinç
Editör
Haber Kaynak : ENSONHABER.COM
“Yayınlanan tüm haber ve diğer içerikler ile ilgili olarak yasal bildirimlerinizi bize iletişim sayfası üzerinden iletiniz. En kısa süre içerisinde bildirimlerinize geri dönüş sağlanılacaktır.”
GÜNDEM
01 Kasım 2025SPOR
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025SPOR
01 Kasım 2025SPOR
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025GÜNDEM
01 Kasım 2025
1
Doğru emzirme yöntemleri nelerdir, sütün yettiği nasıl anlaşılır?
1949 kez okundu
2
Bu kış kombinlere doyacağınız onlarca model ve onlarca detay.
1500 kez okundu
3
Taylor Swift yeni albüm planları için düğmeye bastığını sosyal medyadan duyurdu!
1496 kez okundu
4
Takı ve makyaj uyumuna trend örnekleri sizler için derledik.
1443 kez okundu
5
Annelik duygusunun ortak tanımı diyebileceğimiz 10 başlık.
1413 kez okundu